Generatie workshop

Ik was recent bij de gemeente Voorst waar ik een uitgebreide generatie workshop mocht geven voor 36 medewerkers. De opzet was om meer begrip te krijgen voor het samenwerken tussen verschillende generaties.

Ik merk elke keer dat in dit soort sessies, waar zowel de Millennial medewerkers, pragmaten en GenX aanwezig zijn, er meer openheid ontstaat over hoe ze naar werk kijken en wat daar de achterliggende behoefte van is. De dialoog wordt echt gestart!

Eerst vanuit oordelen en hoe dingen horen te zijn, maar vervolgens vanuit meer nieuwsgierigheid en luisteren naar elkaar. Door inzicht te geven, mijn kennis te delen en daar samen mee aan de slag te gaan, zie je dat er ineens lampjes gaan branden. Vooral ook de pragmaten en GenX zeggen het super fijn en leerzaam ze het vinden om zo’n sessie bij te wonen. Dit is vaak het begin.

Om er echt verder stappen te zetten binnen je organisatie is natuurlijk meer nodig. Een langer traject zorgt ervoor dat medewerkers beter en fijner samen gaan werken, meer begrip hebben voor elkaar en meer betrokkenheid voelen. Wanneer mensen beter en prettiger samenwerken doet dat o.a. iets met je verloop en verzuim. In positieve zin😉

Jelle Koopman en Gemeente Voorst dankjewel voor de mooie opdracht en uitnodiging!

Vaardigheden

Gepubliceerd op

februari 11, 2023

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *